Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Ansök om kreditkort - fakta och tips

Det smidigaste sättet att ansöka om kreditkort är via den egna internetbanken – då har banken tillgång till dina inkomst- och personuppgifter, vilket förkortar handläggningstiden med någon vardag.

Det finns en handfull olika sätt att ansöka om kreditkort; på nätet, i din internetbank, på bankkontoret eller per telefon. Det är även möjligt att skriva ut en ansökningsblankett hemma, som skickas in med snigelpost till banken. Detta är dock ett tidsödande handläggningssätt, då postgången förlänger handläggningstiden med flera dagar.

Ansök om kreditkort online

Att ansöka om kreditkort på nätet är emellertid desto snabbare; fördelen med att ansöka via din internetbank är att alla uppgifter om dig är ifyllda på förhand. Ansökan är således avklarad efter ett par klickningar. Du som vill ansöka om kreditkort hos en annan bank, kan förslagsvis använda det elektroniska formulär som finns på de flesta bankers hemsidor. Efter att ha angett person- och inkomstupgifter, skickas blanketten in elektroniskt. Banken kontaktar dig inom ett par dagar – vanligtvis per brev eller e-post – och meddelar huruvida du beviljats kreditkortet eller inte.

Ange kreditens storlek i samband med ansökan

Sist men inte minst – glöm inte att i samband med ansökan ange storleken på det kreditbelopp du önskar. I annat fall förlängs handläggningstiden eftersom en banktjänsteman måste kontakta dig personligen för att ta reda på vilket kreditbelopp du önskar.