Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Kreditkort för företag - fakta och tips

Kreditkort för företag kostar vanligtvis mera än vanliga kreditkort för privatpersoner. Tänk dock på att inte alla banker har sina företagserbjudanden ute på nätet. Nordea tillhör dock undantagen.

Som företagare kan det underlätta att sköta betalningar med särskilda kreditkort för företag. Då betalas månadens inköp via faktura. Du kan även välja ett vanligt bankkort – då dras istället pengarna direkt från kontot. Den enda skillnaden mellan kreditkort för företag och privatpersoner är att kortet är kopplat till ditt företagskonto istället för till ditt personkonto.

Fakturan underlag för bokföring

Du som väljer ett kreditkort med faktura bör komma ihåg att fakturan ska fungera som underlag för bokföringen. Detta med anledning av att du som företagare kan dra av momsen på alla de varor och tjänster som du köper till företaget med ditt företgas bank- eller kreditkort.

Högre avgifter på kreditkort för företag

Jämfört med kreditkort för privatpersoner är priserna på företagskort mycket höga – räkna med 1000 kr om året istället för några hundralappar. Tänk också på att den inte alltid är lätt att jämföra olika bankers priser på företagskort, eftersom priserna inte finns ute på bankernas hemsidor. Därför måste du som företagare ta personlig kontakt med olika banker för att få kännedom om deras respektive företagspaket.