Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Gratis kreditkort - fakta och tips

I skrivande stund finns ett fåtal kreditkort med 0 kr i årsavgift. Tänk dock på att räntekostnader och avgifter för kontantuttag kan vara höga hos denna typ av kreditkort.

Är du trött på höga kreditkortsavgifter och letar efter ett kreditkort helt utan årsavgift? Då har du i skrivande stund följande valmöjligheter:

  • Santander Flexivisa
  • Citibank Cassic Card
  • Swedbank Mastercard student

Därutöver finns många kreditkortsutfärdare, vars kreditkort är avgiftsfria under ett eller två år; med andra ord ett utmärkt sätt att prova på ett kreditkort under en begränsad tid. Glöm dock inte att säga upp kreditkortet i god tid – många kreditkort kan nämligen inte sägas upp direkt, utan har en viss uppsägningstid, som du som kund måste beakta.

Hög ränta hos gratis kreditkort

Gratis kreditkort passar bäst för dig som enbart vill ha kreditkortet som en extra trygghet i tillvaron – och endast i undantagsfall använder dig av krediten. Du som däremot är en flitig kreditkortsanvändare bör vara medveten om att kreditkortsföretagen kompenserar obefintliga årsavgifter med hög ränta, högt valutapåslag vid kontantuttag i utlandet samt höga avgifter för kontantuttag i Sverige. Som kund kan det således vara bra att akta sig för kontantuttag, då den höga räntan på krediten börjar ticka från första uttagna hundralappen. Med andra ord – du som ofta använder dig av kreditkortet kan vinna på ett kreditkort med högre årsavgift och lägre avgifter för löpande utgifter.