Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Statoil kreditkort - fakta och tips

Statoil utfärdar en rad kredit- och betalkort. Samtliga kort ger rabatt på drivmedel och inköp hos ett tiotal olika återförsäljare (dock inte hos andra bensinstationer i Sverige).

Statoilkortet är ett utmärkt alternativ för dig som pendlar till arbetet med bil. Gemensamt för alla Statoilkort – oavsett om det rör sig om Statoil kreditkort eller betalkort – är att du som tankar på alla bemannade stationer får 15 öre rabat på ordinarie bensinpris. Själva kortet finns i följande utföranden:

  • Statoil U26. Privatkort för ungdomar under 26 år med rabatt på bensinpriset på bemannade stationer, liksom möjlighet till mindre kreditbelopp. Alla inköp samlas på en faktura som kommer i slutet av varje månad. 0,5 procent bonus utgår på alla inköp.
  • Statoil kontantkort. Betalkort för dig som inte vill ha kredit, utan enbart är ute efter rabatt på drivmedel. Efter att du samlat bonus för 100 kr, får du en värdechek hemskickad till din postadress.
  • Statoil betalkort. Avgiftsfritt kreditkort med 45 dagars fri kredit. Gäller som betalkort i Sverige, Danmark och Norge.

Statoil kreditkort – ingen avgift

En av fördelarna med Statoil kreditkort är att kortet är fritt från årsavgift. I allmänhet gäller dock att kreditkort som saknar årsavgift kompenserar detta inkomstbortfall med högre ränta och sämre kreditvillkor. Antalet fria kreditdagar på Statoilkortet (45 dagar) är exempelvis färre än hos motsvarande kreditkort från SEB och Nordea.