Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Kreditkortsetui - fakta och tips

Ett kreditkortsetui är en liten metallbox, eller läderficka, ämnad för kreditkort och andra plastkort. Kreditkortsetuier är plånböckernas ersättare i det kontantlösa samhället – inte minst bland 20-åringar.

Införandet av lagen om penningtvätt är ett steg i avvecklingen av kontantkortssamhället. Det faktum att de allra flesta transaktioner inom detaljhandeln sker med betalkort, talar också för att kontanterna är på tillbakagång. Av denna anledning är det inte särskilt märkligt att plånböckerna – särskilt balnd ungdomar – ersatts av så kallade kreditkortsetuier.

Kreditkort – etui av läder eller metall?

Den som ska köpa ett kreditkortsetui köper oftast ett enkelt, millimetertjockt metalletui med plats för de nödvändigaste plastkorten – oftast bestående av kreditkort och ID-handling. Den som däremot har behov av en större kreditkortshållare – med fler kortpaltser – kan istället köpa ett läderetui med upp till tio fickor för olika plastkort. Det finns även mera exklusiva kreditkortsetuier, t.ex. i 18k guld eller riktigt silver. Du som är ute efter lyxiga kredtkortsetuier – köp dem inte online, utan beställ via en etablerad juvelerare eller annan återförsäljare av smycken.

Kreditkortshållare – populär present

Kreditkortshållare är populära presenter, inte minst till födelsedagar och studentfester. Många återförsäljare av bröllopsaccessoarer säljer kreditkortshållare med bilder på brud, brudgum eller brudparet i sin helhet. Att kreditkortsetuiet har blivit en modepresent beror dels på att det ligger i tiden, dels på att priset är tilltalande för den som ska ge bort etuiet i present.