Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Kreditkort Norge

Kreditkort i Norge kan den få som bor och arbetar permanent i landet. Dessutom ska man ha ett norskt personnummer och vara fri från norska betalningsanmärkningar.

Du som arbetar i Norge och är permanent bosatt i landet – med norskt personnummer och inkomst sedan en viss tid – kan ansöka om kreditkort hos en norsk bank, t.ex. norska Skandiabanken eller Nordea. Kreditkort från Norge har ungefär samma antal fria kreditdagar som svenska kreditkort (50 dagar är t.ex. vanligt) samt samma räntesats på krediten: 15 till 25 procent. Likaså kan årsavgiften variera från 0 kr till ca 500 kr.

Kreditkort från Norge – högre kreditgräns

En klar fördel med norska kreditkort är att kreditbeloppen är betydligt högre än hos motsvarande svenska kort. Kreditbelopp på 100 000 norska kronor är inget ovanligt. I Norge är kreditnivåerna vanligtvis högre hos nischade banker än hos storbanker som Nordea och DnBNor.

Kreditkort i Norge trots betalningsanmärkning

I samband med att noska banker gör kreditprövningar på sina kunder kontrollerar de inte eventuella betalningsanmärkningar i Sverige. Således kan du som dragit på dig en betalningsanmärkning i Sverige, och blivit nekad kreditkort hemmavid, mycket väl bli beviljad kortkredit i Norge. Förutsättningarna för kortkrediten är dock att du har en tillräcklig inkomst och är folkbokförd i landet.