Upptäck nyttiga tips och råd om kreditkort

Kreditkort Nordea

Nordea har kreditkort både för privatpersoner och företag. Nordeas kreditkort för privatpersoner heter Mastercard Silver och Visa Gold. Skillnaderna mellan korten är mycket marginella.

Nordea erbjuder två kreditkort; dels Mastercard Silver, dels Visa Gold. Visa Gold är det mest exklusiva kortet, som bland annat erbjuder 55 dagars räntefri kredit. Betalar gör du mot faktura – en gång i månaden. De erbjudanden som ingår i kortet är bland annat en kostandsfri allriskförsäkring för vitvaror och hemelektronik, liksom en kompletterande reseförsäkring och kostnadsfritt extrakort.

Nordea Mastercard kreditkort – liten skillnad jämfört med Visa

Nordeas Mastercard Silver har i grund och botten samma erbjudanden som Visa Gold. Den enda skillnaden är en leveransförsäkring för internetköp och rabatter på drivmedel från Preem. I övrigt är årsavgifterna och kreditgränserna snarlika. Tänk dock på följande inför valet av kreditkort:

  • Mastercard brukar fungera bättre än Visa i centrala Europa, inte minst i Tyskland.
  • Visa leder något över Mastercard i Sverige. I övrigt har valet av kreditkort ingen större betydlese.

Tänk på att kreditkort från Nordea – i likhet med de flesta andra kreditkort – inte tillåter obegränsat antal kontantuttag. Försök därför att undvika kontantuttag med ditt Nordea kreditkort.